Városjárók

Séták 4. osztályosoknak

Élet az ókori Rómában – Séta az Aquincumi Múzeumban

Hogyan tanultak a gyerekek az ókori Rómában? Kik járhattak a fürdőkbe? Hogyan nézett ki egy színház? És eljátsszuk Róma alapításának legendás történetét is. Vajon ki lesz Romulus?

Miniszobrok, mesék, műalkotások – Séta a Bem rakparton és látogatás a Mesemúzeumba

Mitől mese egy mese? Melyik a kedvenc meséd? Ki helyezte el a miniszobrokat Budapest utcáira? Te vajon kiállod a hét próbát?

Élet a kolostorban – Séta a Vajdahunyad váránál

Tudod hol van Budapest legkisebb szigete? Mivel töltötték a szerzetesek a mindennapjaikat? És vajon kiből lehet pápa?

A magyarok eredetéről – Séta a Hősök terén

Honnan jöttek az őseink? Hogyan nézett ki a jurta? Te megkóstolnád a kumiszt? Ki volt a hét vezér?

Budapest egyik fő látnivalója, a Hősök tere, számos izgalmas témát rejt. Ezen a túrán megtudhatod, kik voltak a magyarok ősei, honnan vándoroltak, hogyan éltek és még a vérszerződést is eljátsszuk.

István király, az államalapító – Séta Halászbástyán

Mit szimbolizál a Halászbástya hét tornya? Milyen néven született István király? Miért ábrázolják Imre herceget liliommal?

A túra során elképzelheted magad István királyként, Koppányként vagy éppen Géza fejedelemként. Te milyen király lettél volna?

A Duna – Séta a Duna környékén

Honnan ered és hova tart a Duna? Milyen hidakat ismersz? Kiket láthatunk a Danubius-kúton? Hány neve volt a Szabadság-hídnak?

A Danubius-kút nem mindig az Erzsébet téren állt, megnézzük hol volt eredetileg és egy kapualjba bekukkantva meglessük az eredeti Szávát. Elsétálunk a Szabadság-hídhoz és még egy Duna karkötőt is készítünk, melyre, ha ránézel, eszedbe jut néhány dolog a sétáról.


Kapcsolat


E-mail: varosjarok2023@gmail.com