Gyakori kérdések

» Esőben is meg lesz tartva a túra?

Az a túra jellegétől függ, ha esővédett helyen leszünk, általában igen, de előző nap 18.00-ig értesítést küldök, ha az időjárás előreláthatólag kedvezőtlen lesz számunkra.

» Mit tegyek, ha késésben vagyok vagy lebetegedtem?

Kérlek, jelezz nekem emailben vagy messengeren.

» Lehet osztályoknak, csoportoknak kérni túrát?

Igen, tanár vagy szülő kezdeményezheti.

» Szülők is jöhetnek?

A programok gyerekeknek szólnak, a jegyár is rájuk van szabva. Egy újonnan alakult közösséget ismernek meg, ízlelgetik, elhelyezik magukat benne, szülői jelenlét nélkül.

» Mely séták közül lehet választani?

Az Aktuális Séták menüpont alatt találod a közeljövőben induló sétákat.  A teljes kínálat az osztályonként lebontott pontokban látható, csak éppen azoknak még „nem jött el az idejük”. Természetesen ha valamelyik érdekel, keress meg.

» Miért változóak a túrák árai?

Mert az egyes túrák különböző időtartamúak és különböző mértékben tartalmaznak belépődíjat, mások pedig nem.

» Kell-e külön fizetni bármit a túra árán kívül?

Nem, az ár minden díjat tartalmaz.

» Az ötödikeseknek meghirdetett utakra csak ötödikesek jöhetnek?

Mivel a séták alapvetően tananyag központúak, a könnyebb tájékozódás végett kategorizáltam őket osztályok szerint, de természetesen plusz/mínusz 1-2 év belefér, hiszen vannak fiatalabb gyermekek, akiket érdekel egy téma vagy csak szeretnék magukba szívni a tudást és vannak, akik egy jó kis városnézésen szeretnének részt venni és felidézni a tanultakat.

» Van különbség az ugyanabban a témában, más-más osztályosoknak meghirdetett séták között?

Igen, van. Más mélységű a vezetés azoknak, aki már tanulnak történelmet, akik tudására tudok támaszkodni. Tehát, bár a téma ugyanaz, más a séta felépítése, tudásanyaga, fel- és levezetése.

» Mit jelent, hogy a túrák a fenntarthatóság jegyében zajlanak?

Takarékoskodunk az erőforrásokkal. Az enni- és innivalót érdemes otthonról hozni, több okból is: nem kell a műanyagba csomagolt termékeket emelt áron megvásárolni. Az ivó flakonokat, ahol lehet, újratöltjük. 1-2 mondat erejéig szót ejtünk környezetünk védelméről.